Gruodžio 7 dieną Kalvarijos krašto muziejuje/Informacijos centre vyko renginys „Imbierinis vakaras“

Gruodžio 7 dieną Kalvarijos krašto muziejuje/Informacijos centre vyko renginys „Imbierinis vakaras“. Jame dalyvavo Kalvarijos krašto saldžiųjų patiekalų gamintojai, kurie pristatė savo kepamą produkciją. Norime pasidžiaugti, kad mūsų krašte yra labai daug įvairių kepinių gamintojų, kuriuos ateityje dar jums pristatysime.

Šį kartą renginyje „Imbierinis vakaras“ dalyvavo Daiva Petrauskienė, Viktorija Skamaročienė, Rasa Baliulienė, Saulius Tumelis, Renata Kriščiukaitienė, Asta Ciparienė ir kepyklėlė „Pyragainė“ (direktorė Alma Kizelevičienė).

Esame dėkingi Kalvarijos meno mokyklos auklėtinėms ir jų mokytojai Daliai Kerevičienei už nuotaikingus kūrinius, atliktus renginio metu.

Pristatome saldžiosios produkcijos atstovus, dalyvavusiu renginyje.

Daiva Petrauskienė ne tik kepa gardžią naminę duonelę, ji organizuojamų edukacijų metu noriai dalinasi receptu ir kepimo subtilybėmis, kviesdama visas tapti kepėjomis. Juk duona ant kiekvieno iš mūsų stalo – kasdieninis ir pagrindinis patiekalas.

Viktorijos Skamaročienės kepamus grybukus žino daugelis kalvarijiečių. Paragausi kartą, pajusi burnoje tirpstantį jų skonį ir dairysiesi kur jų įsigyti.

Rasos Baliulienės iškepti grybukai – kitokie nei mums įprasta. Jie kvepia levandomis. „Šio augalo sirupu galima paskaninti bet kokį kepinį“,- sako levandų ūkio „Levandų teRasa“ šeimininkė. Ji paskanauti kviečia ir obuolių sūrio su levandomis, bei pasimėgauti pagamintais sirupais iš levandų ir moliūgų.

Saulius Tumelis kviečia pasivaišinti šakočiu, kurį išmokti kepti buvo jo sena svajonė. Dabar jo skanėstą galima įsigyti ne tik pas jį namuose, bet ir kavinėje „Imperata“.

Kalvarijoje įsikūrusi kepyklėlė „Pyragainė“ siūlo platų produkcijos asortimentą: sausainius, pyragus, keksiukus ir kt. Kalėdoms į savo namus galite parsinešti jos iškeptas imbieru kvepiančias meduolines eglutes.

Renatos Kriščiukaitienės kepami tortai ne tik gražiai ir išradingai dekoruoti,

bet labai skanūs. Norintys įsigyti šių saldumynų pasitarkite su kepėja – ji jums pasiūlys platų asortimentą įvairių skonių kepinių.

Asta Ciparienė gamina skanėstus be cukraus: vaisių pastiles, saldainiukus ir kt. Šios produkcijos galite užsisakyti ir rasti interneto svetainėje https://www.facebook.com/linaria