Sausio 24 d. Kalvarijos savivaldybės viešojoje bibliotekoje sužaistas XIX sezono trečiasis „Auksinio proto“ žaidimas

Sausio 24 d. Kalvarijos savivaldybės viešojoje bibliotekoje sužaistas III-iasis gyvas „Auksinis protas“ parodė, kaip įnirtingai komandos kovoja dėl žaidimo nugalėtojo titulo. „JOGAI“ ir „ŠARO BAJERIAI“ visą vakarą lošė taškas į tašką. Tiek II-ame tiek ir III-iame ture surinko po vienodą balų skaičių. Šį kartą, fortūna šypsojosi „JOGAMS“(46 taškai) užimta I-oji vieta. „ŠARO BAJERIAMS“ (37 taškai) atiteko II-oji vieta. Na, o „PYRAGAIČIAI“ (33 taškai) džiaugėsi III-ąja vieta.

Šiek tiek apie protmūšio klausimus. Pavyzdžiui, kokio objekto kūrimo mintis kilo dar tarpukariu, tačiau viskas įgyvendinta tik po kelių dešimčių metų Pievelių kaimo vietoje ir vienas pirmųjų jo pavadinimų turėjo būti Oro muziejus. Atsakymas – Rumšiškių Liaudies buities muziejaus. Įdomus ir faktas, apie tai, kad 1867 m. prieš parduodama Aliaską JAV, Rusija šią teritoriją pirmiausia pasiūlė Lichtenšteinui. IV-ame ture nusikėlėme į Švediją, kur tradiciškai pirmąjį rugpjūčio trečiadienį pradedami švęsti vėžių vakarėliai, kurie tęsiasi iki spalio. Tradicija siekia dar XVI amžių, kuomet vėžių valgymas paplito tarp karališkosios šeimos narių. Ilgų diskusijų nesukėlė klausimas apie tai, ką XX a. nemažai švedų po Knuto šokio šventės (tai švedų šventė, minima sausio 13-ąją ir žyminti Šv. Kalėdų ir atostogų pabaigą), tiesiog, išmesdavo pro langą. Pasirodo Kalėdų eglutę Vienas šios dienos pavadinimų ir yra „Išmesk eglutę“. Na, ir kaip be tradicinio švedų patiekalo – pūdytos silkės, kurią 2006 m. keletas didžiųjų skrydžių bendrovių uždraudė turėti lėktuvuose, motyvuodami tuo, jog pakuotės potencialiai yra sprogios.

Džiaugiamės drauge su nugalėtojais „JOGAIS“! Dėkojame dalyviams už šaunų vakarą ir laukiame visų jau rytoj, sausio 31 d., 19.00 val. Kalvarijos savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Iki susitikimo.

Bendrą šio vakaro rezultatų suvestinę galite pasižiūrėti paspaudę šią nuorodą: